Test af Elevationssenge

Igennem livet bruger de fleste mennesker mange timer i deres seng, og derfor er det naturligvis vigtigt, at man anskaffer sig en seng, der giver de bedste forudsætninger for en god nattesøvn. Dette opnås blandt andet ved hjælp af masser af komfort og materialer i god kvalitet. En elevationsseng gør det muligt at justere sengen præcis efter kroppens behov, og derfor er netop denne type seng utrolig populær.

Vores Elevationsseng test hjælper dig godt på vej

Før du kaster penge efter en elevationsseng, er det meget væsentligt, at du finder den helt rette. For at finde det helt rette sengeprodukt, er der en række parametre, der skal tages i betragtning. Denne test hjælper dig med at få et overblik over, hvad du især skal være opmærksom på, når du er på udkig efter din nye seng. Derudover præsenterer vi et bredt udvalg af kvalitetselevationssenge, hvor kroppens sundhed, komfort og flot design er i centrum.

Denne test er udarbejdet på baggrund af saglige og professionelle vurderinger, hvor fokusset er centreret omkring kroppens sundhed, værdi, god komfort og høj kvalitet. Står du og er i tvivl om, hvilken elevationsseng du skal investere i, giver vi dig her nogle optimale bud på gode sengeprodukter, som matcher de fleste. I nedenstående udvalg er du garanteret masser af komfort, kvalitet og værdi for pengene. Læs med og få hjælp til at finde din nye elevationsseng.

Svane Silhouette Elevationsseng

Svane er et anderkendt og populært sengebrand, der leverer sengeprodukter, hvor god komfort er i fokus. Svane blev lanceret i 1937 af Ekornes, og tilliden til brandet og virksomheden er stadig lige så stor som dengang. Det er blandt andet på grund af de specielle og velovervejede materialer, som brandet bruger i sine madrasser, at den store succes eksisterer. Svane lægger stor værdi i, at kunden skal sove godt, og derfor skal der naturligvis investeres i den helt rigtige seng, så hver nat byder på en god søvn. Desuden går brandet også meget op i, at sengenes design skal være i top, så den tilføjer noget ekstra fint og flot til boligen.

Svane tilbyder senge i høj kvalitet med god komfort, hvilket brandets Silhouette elevationsseng bestemt lever op til. Sengen er bedst i test, da den byder på uovertruffen komfort, et smukt design og funktioner, der matcher og kan tilpasses de fleste.

Svane Silhouette elevationsseng har brandets bedste og mest komfortable posefjedersystem, som er zoneinddelt. Sengeproduktet er især fordelagtigt og yderst funktionelt, hvis man døjer med ømme skuldre og nakke, da den byder på den bedste komfort netop hertil. Det zoneinddelte posefjedersystem muliggør nemlig, at nakke og skuldre kan synke dybere ned i selve madrassen, så kroppen støttes godt i dybden. Silhouette sengens madrasser består af et DuoSystem, som gør det muligt at ændre madrassens fasthed ved blot at vende den. Sengen leveres altså med madrasser, der har to fastheder. Det er vigtigt, at vælge den fasthed, der passer til ens højde, vægt og størrelse, og derfor kan det være nødvendigt, at de som deler sengen, skal have to forskellige madrasser. Dette er også muligt med Silhouette elevationssengen, da den både kan erhverves med én samlet madras eller to madrasser. Ekstra lændestøtte tilbydes desuden, hvis der er behov for dette, hvilket kan være med til at mindske eventuelle smerter. Med en trådløs fjernbetjening eller egen app er det let og enkelt at justere på både hoved- og fodende, så de passer præcis, som de skal i den pågældende situation. Det er desuden muligt at vælge mellem tre forskellige topmadrasser og en lang række forskellige betrækfarver, så de matcher din bolig allerbedst.

Ønsker du en elevationsseng med god komfort, ekstra støtte og flot design, er Svane Silhouette sengeproduktet det optimale valg, selvom prisen afspejler, at du også betaler lidt oveni hatten for selve brandet.

Pris: 40.497,00 kr

Læs mere om Svane Silhouette Elevationsseng her

Dunlopillo Harmoni Elevationsseng

Dunlopillo er endnu et populært og anerkendt sengebrand, som i lang tid har været et af de dominerende og mest populære i branchen. Brandet har sit fundament i en gammel britisk virksomhed, der i 1920’erne begyndte at udforske, hvordan latex kunne fungere som materiale i madrasser. Det er netop dette signaturprodukt, latexmadrassen, som Dunlopillo i dag er særligt kendt for, og som har været med til at give brandet sin solide positionering i branchen. Dunlopillo lægger stor værdi i, hvor vigtigt det er for menneskets livskvalitet, at man har fået en god nattesøvn. Derfor er gode materialer, komfort og kvalitet at finde i høj grad hos brandet.

Dunlopillos høje kvalitet afspejles i deres sengeprodukter, hvilket bestemt også er tilfældet for deres Harmoni elevationsseng. Alle sengens bevægelige dele sikrer uovertruffen stabilitet og lydløs elevation. Delene er af metal og er samlet i en ramme, der er ekstra høj fuldpolstret. Harmoni elevationssengen er hele vejen igennem udviklet af allergivenlige naturmaterialer, så det stadig er muligt for dig at anskaffe en lækker elevationsseng med god komfort, selvom du lider af diverse allergier. Sengen kommer med funktioner og detaljer i en klasse for sig selv, hvilket også er en af grundene til, at den netop er kåret som den seng i testen, der er indehaver af det bedste design. Komforten skyldes især de syv specielle komfortzoner samt den 18 cm. vendbare naturlatex-kerne, der gør det muligt for madrassen at forme og tilpasse sig kroppen. Sengeproduktet yder ekstrem god støtte, hvilket blandt andet skyldes elevationsbunden, der har 39 justerbare og fjedrende lameller med unik skulderzone. Elevationen justeres med en touch fjernbetjening, som naturligvis leveres med produktet. For endnu bedre støtte har Harmoni elevationssengen ligeledes integreret nakkeløft. Sengen bliver leveret i kvalitetsstoffer, som er kraftige og nemme at vedligeholde. Størrelsen på sengen kan bestemmes alt efter kundens behov, og den kan erhverves i følgende:

 • 80 x 200
 • 90 x 200/210
 • 120 x 200
 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200/210

Fastheden på madrasserne, som er meget vigtig i forhold til komforten og søvnkvaliteten, kan ligeledes vælges efter behov. Sengen leveres med tre forskellige fastheder, som er medium fasthed, fast fasthed og ekstra fast fasthed. Harmoni elevationssengen er meget stilren og kan fås i tre forskellige grå nuancer, der tilføjer et enkelt og smukt udtryk til boligen.

Med Dunlopillos Harmoni elevationsseng får du et sengeprodukt med god komfort og et virkelig lækkert design. Som med mange andre sengebrands indikerer prisen dog, at du også betaler for selve brandet. Ikke desto mindre kommer du sandsynligvis ikke til at fortryde dit køb.

Pris: 47.094,00 kr

Læs mere om Dunlopillo Harmoni Elevationsseng her

Norland Eksklusiv Elevationsseng

Norland er et populært sengebrand, der lægger stor værdi i komfort og høj kvalitet. Brandet er især kendt for at skabe senge, der er designet med omtanke og med henblik på at opnå den bedst mulige søvn. Sengeprodukter, der har de egenskaber, og som dermed sikrer et godt sovemiljø, er med til at garantere dig en god og tryg nattesøvn med komfort og kvalitet helt i top. Norland leverer dansk soliditet i form af helstøbte senge, hvor hvert element og detalje skabes udelukkende i de højeste standarder.

Norlands senge byder på uovertruffen komfort, hvilket brandets Eksklusiv EL elevationsseng tydeligt afspejler. Udover at være Norlands mest populære elevationsseng har den en lang række funktioner, der skaber de bedste muligheder for en god nattesøvn. Sengeproduktet er dansk produceret og indeholder TOP motor med gulvlys samt fem års garanti. Topmadrassen ligger stabilt, da sengen er udstyret med antiskrid, for den bedst mulige komfort. Med hele to automatiske nakkevip giver Eksklusiv EL elevationssengen den bedste støtte for skuldre og nakke. En af de unikke funktioner ved netop dette produkt er, at det har en memory-funktion, så sengen nemt kan tilbageinstalleres til den pågældende yndlingsposition med blot et enkelt tryk. Selve elevationen styres fra en app, som man tilgår på sin tablet eller telefon. Med en Eksklusiv EL elevationsseng fra Norland er du sikret mod eventuelle problemer, da produktet levers med 25 års garanti på fjederbrud og ramme. Selve motoren, som gør den automatiske elevation mulig, leveres med en fuld 5 års garanti. Desuden erhverves sengen med en meget stor fordel, da der foreligger en gratis ombytningen af madrassernes fasthed i 40 dage, hvilket gør, at du ikke ender med et produkt, der ikke passer til dig. Der er en lang række detaljer, der kan vælges imellem, så sengen skræddersyes præcis til den enkelte kunde. Disse tæller blandt andet følgende:

 • Fasthed
 • Ben
 • Farve
 • Gavl
 • Topmadras

Topmadrassen, som er et af udgangspunkterne for en perfekt komfort, kan tilpasses kundens ønsker og behov, da der kan vælges mellem Eksklusiv Latex eller Wonderpur Topmadras med vinter/sommer side. Der er stor forskel på de to topmadrasser, så derfor er det vigtigt at sætte sig ind i deres unikke funktioner, inden du vælger.

Med en Eksklusiv EL elevationsseng fra Norland er du garanteret flot design og en god nattesøvn med lækker komfort. Sengen kan desuden erhverves til testens laveste pris, hvilket også er grunden til, at den er kåret som den seng, der giver mest værdi for pengene. Selvom prisen er mere budgetvenlig, går produktet bestemt ikke på kompromis med hverken kvalitet, komfort eller design.

Pris: 33.595,00 kr

Læs mere om Norland Eksklusiv EL her

Hästens Novoria Elevationsseng

Hästens er et anerkendt og unikt sengebrand, som blev grundlagt i 1852. Brandet er meget populært og lægger stor værdi i at tage hensyn til både miljøet og kundens komfort. Hästens som brand var oprindeligt sadelmagere, men begyndte senere at designe og skabe senge og er i takt med deres succes også blevet hofleverandører. Brandet benytter sig udelukkende af naturmaterialer, som blandt andet består af uld, bomuld, hør, krøluld og fyrretræ. Hästens er ligesom Dunlopillo utrolig kendt for sine signaturprodukter, der tydeliggøres gennem de blå tern, som er brandets standardsymbol.

Hästens sengeprodukter findes i mange hjem, hvilket uden tvivl skyldes produkternes sublime komfort og lækre design, der bestemt også gør sig gældende hos brandets Novoria elevationsseng. Som ovenstående indikerer, er Novoria en justerbar seng, der giver uovertruffen støtte, eftergivenhed og blødhed, som brandets elevationssenge er meget kendt for. Det ekstra smarte og funktionelle ved dette produkt er dog, at det ud over den gode komfort netop byder på muligheden for at justere. Novoria giver dyb støtte, hvilket skyldes sengens to fjedersystemer, som sørger for at holde kroppen i den rette position samt tage imod den hele natten. Derudover gør fjedersystemerne også, at sengen er utrolig komfortabel at sidde oprejst i, hvis du eksempelvis læser en bog, spiser morgenmad eller løser krydsord. Produktet har en række tykke lag, der er skabt af åndbar, uld, krølhår spredt over hør og naturlig bomuld. Alle disse materialer sikrer eftergivenhed samt reducerer statisk elektricitet, som også medvirker til, at bevægelser i sengen er nærmest lydløse og uhindrede. Materialerne sikrer desuden den mindst mulige belastning af motoren, så den kan holde til mange år med daglige justeringer. En af de unikke fordele ved dette sengeprodukt er, at det kan specialfremstilles efter kundes behov og ønsker. Er man eksempelvis et par, der har et behov for forskellige støttegrader, kan Novoria justeres herefter. Selve elevationen opnås ved hjælp af en trådløs håndkontrol, der gør, at irriterende ledninger ikke skaber forstyrrelse – hverken æstetisk eller praktisk. Selve motoren, der gør justeringen mulig, bruger på standby kun en halv watt og er certificeret og fremstillet efter direktiver, der søger at belaste miljøet mindst muligt.

Hvis du er interesseret i en elevationsseng med sublim komfort og et lækkert samt populært design, er Hästens Novoria elevationsseng det optimale valg. Prisen er testens højeste og afspejler tydeligt, at man som kunde også betaler for selve brandet. Sengeproduktet er dog uden tvivl et ekstremt godt køb, du sjælendt vil fortryde.

Pris: 113.990,00 kr

Læs mere om Hästens Novoria Elevationsseng her

Tempur Promise Elevationsseng

Tempur er endnu et anderkendt sengebrand i rækken og har eksisteret siden 1992. Brandet er især kendt for sin stræben efter at skabe madrasser og senge, der passer til alle. Netop derfor tilgodeser mærkets madrasser menneskekroppen, da de former sig efter kroppen og på denne måde støtter bedst muligt. Materialet, Tempur, der benyttes i madrasserne er opfindeligt opfundet af NASA, men i 1991 begyndte en gruppe svenskere at lave madrasser af det. Firmaet flyttede senere til USA, hvor brandet Tempur blev grundlagt. Det fantastiske materiale fordeler ligeligt vægt og tryk, så man får en vægtløs fornemmelse. Tempur er med sit særlige materiale et meget kendt, solidt og udbredt sengebrand, der især må siges at have opnået stor succes via deres unikke signaturprodukter.

Brandet Tempur leverer komfortable senge og madrasser, der former sig efter kroppen. Produkterne holder, hvad de lover, hvilket Tempur Promise elevationsseng eksemplarisk viser. Sengen er desuden kåret som den seng i testen, der har den bedste komfort. Dette skyldes blandt andet muligheden for at justere højden ved både ryg og ben. En af de unikke fordele ved netop denne seng er desuden, at den som den eneste i kollektionen er todelt i elevationen. Dette medvirker til, at hver side af sengen kan justeres individuelt, så de passer til den pågældende person. Selve justeringen sker med den trådløse remote app fra Tempur, som gør det let og enkelt at tilpasse sengen efter behov. Produktet kan fås i tre forskellige standardstørrelser, som hedder følgende:

 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200

Desuden kan Promise elevationssengen vælges i en række forskellige farver, som gør, at den passer ind i de fleste boliger. Farverne er sort, mørkebrun, ocean blue, mørkegrå, lysegrå, aubergine og kakao. Vælger du at investere i dette sengeprodukt, er du sikret mod eventuelle problemer, da sengen leveres med 10 års garanti på madras og topmadras. Denne kan dog udvides til 15 års garanti ved registrering. Selve sengegavlen og rammen leveres ligeledes med 10 års garanti, og motoren, der gør elevationen mulig, har en garanti på fem år.

Hvis du vælger at investere i en Tempur Promise elevationsseng, er du sikret en komfortabel elevationsseng, der kan erhverves og bestilles i mange forskellige størrelser og farver, så de matcher netop din bolig. Prisen afspejler dog, ligesom ved mange andre sengeprodukter, at du også betaler en del for selve brandet.

Pris: 55.999,00 kr

Læs mere om Tempur Promise Elevationsseng her

Elevationssenge for komfort i særklasse

Komfort er en af de vigtigste egenskaber, når det kommer til valg af seng. Derfor er netop elevationssenge utrolig populære, hvilket blandt andet tydeliggøres idet flere og flere vælger at anskaffe sig disse. En elevationsseng er kendetegnet ved, at den kan justeres og installeres til at støtte præcis, hvor den pågældende person har brug for det. Typisk kan sengen justeres i fodende eller øverst i ryggen. Hvis man eksempelvis har brug for mere blodomløb, kan det hjælpe at hæve fødderne. Hvis man derimod vil undgå piskesmæld, kan det være gavnligt at hæve nakken. En elevationsseng er en god idé for alle, der ønsker en mere komfortabel og dyb nattesøvn.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Når du skal vælge den helt rette elevationsseng, er der en række overvejelser, der skal gøres. Det kan være en rigtig god idé at orientere sig omkring, hvad der er på markedet ved at læse elevationssenge tests, der guider dig rundt i senge-junglen.

Fasthed

En af de vigtigste parametre, der gør sig gældende for en god nattesøvn, er madrassens fasthed.

En elevationsseng test hjælper ofte med at redegøre for, hvad fastheden er i de pågældende senges madrasser. Det vigtigste er, at du vælger en madras, der tilgodeser din krops behov bedst muligt. Når du vælger en madras, der er i god kvalitet og netop støtter din krop på bedste vis, undgår du ubehagelige stillinger i løbet af natten, som kan fører til smerter og skader. Der findes et hav af forskellige madrasser, og når du kigger efter en elevationsseng, vil du heldigvis ofte opleve, at madrasserne, der hører til sengen, kan erhverves i forskellige fastheder. Mange laver den samme fejl, når de skal vælge madras, da de ofte ender med at tage den blødeste, da den umiddelbart kan virke mest komfortabel at ligge i. Fastheden skal dog fastlægges efter noget helt andet, for at den støtter kroppen mest muligt. Kroppens størrelse, højde og vægt er det afgørende for, hvilken fasthed madrassen skal have.

Fjedertypen i madrassen er det, der bestemmer fastheden. Der skelnen ofte mellem pocket-fjedre og multipocket-fjedre. Forskellen på disse to er, at multipocket-fjedrene er mindre, hvilket gør, at der kan placeres flere af disse pr. kvadratmeter. Hvis du skal vælge den mest optimale madras til dig, kan du næsten altid bruge følgende tommelfingerregel:

 • Hvis man vejer under 75 kilo à pocket-fjedre med medium fasthed
 • Hvis man vejer mellem 75 og 95 kilo à pocket-fjedre med fast fasthed
 • Hvis man vejer over 95 kilo à multipocket-fjedre med fast fasthed

Mange bliver fortvivlet, når de hører dette, da de ofte ligger to i én seng, men har vidt forskellige størrelser. Dette er dog ofte ikke et problem med elevationssenge, da de kan leveres med to adskilte madrasser, så hver side har hver sin fasthed, der passer til den enkelte.

Inden du vælger din nye elevationsseng, er det en god idé at give dig god tid til at læse elevationssenge tests, hvor du enkelt og hurtigt kan orientere dig om, hvilke madrasser og fastheder der passer præcist til dig.

Motor

En af de grundlæggende betingelser for en god elevationsseng er naturligvis en stabil og god motor, der giver den bedste justering og holder i lang tid. Ved at orientere dig om forskellige motorer inden du investerer i en elevationsseng, sikrer du det bedste og mest holdbare resultat. Hos mange sengeprodukter, hvor elevation er muligt, er der garanti på motoren, så du let kan få styr på eventuelle problemer, der kan opstå. Støjniveauet er ligeledes en af de faktorer der afgøres af motoren, så dette er også en rigtig god idé at kontrollere, inden der foretages en endelig beslutning. Der er næsten altid gode og rige informationer om produktets motor, når du er på udkig efter en elevationsseng, så du behøver ikke at sætte den helt store efterforskning i gang for at finde et produkt med en ordentlig motor.

En elevationsseng er den optimale løsning for dig, der ønsker komfort i særklasse. Ved hjælp af denne elevationssenge test er du godt på vej til at finde den helt rigtige elevationsseng, der matcher dig og din bolig.

LÆS OGSÅ: Vores store test af Kontinentalsenge