Test af boxmadrasser

En seng er uundværlig i livet, og derfor er det vigtigt, at du tænker på den mest optimale komfort, når du skal ud og investere i en ny seng. Gode materialer er alfa omega, når det kommer til valget af sengen, og med en boxmadras kan du få en billigere løsning i forhold til andre sengemodeller, men samtidig opnår du den efterspurgte og ikke mindst sunde komfort.

Vælg en boxmadras – komfort og kvalitet

Inden du går ud og kigger på din nye boxmadras, er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring den bedste boxmadras til netop din krop. Det er her, at denne test af boxmadrasser kommer ind i billedet, som giver dig et godt overblik over de bedste boxmadrasser, der er på markedet i øjeblikket – sammenholdt med prisen. Udover at give dig en test over fire kvalitetsboxmadrasser, afsluttes testen med en række gode råd, som du skal have in mente, når du går og anskaffer dig en ny boxmadras.

Testen er baseret på professionelle og faglige vurderinger, hvor en god komfort, høj kvalitet samt kroppens sundhed er i centrum hos anmelderen. Så står du og er i tvivl omkring valget af den nye boxmadras, kan du ved at læse denne test blive hjulpet godt på vej, når valget skal tages, og boxmadrassen skal hentes hjem til soveværelset. De fire boxmadrasser, som præsenteres i det følgende, byder alle på komfort, kvalitet og ikke mindst gode priser. Læs med og bliv inspireret til dit næste sengekøb.

Norland Luksus Box


Norland er et anerkendt sengebrand, som sætter stor fokus på komfort og kvalitetshåndværk. Norlands senge produceres i Jylland af danske kvalitetsbevidste håndværkere, som hver især bygger sengene med en stor præcision og teknisk forståelse for alle sengens elementer. Hermed er der tænkt på hvert enkelt element samt de små detaljer, så du kan få et god nattesøvn hver eneste nat og undgå skavanker og ømme led.

Norlands omtanke for kvalitet og god komfort findes netop ved boxmadrassen Norland Luksus Box, med hvilken der ligeledes tænkt i design, så du roligt kan have sengen stående i det stilrene soveværelse. Er du på udkig efter en luksuriøs boxmadras, er denne boxmadras et udmærket valg. Boxmadrassen er designet af førsteklasses materialer fra top til bud og byder på ren komfort samt det flotte æstetiske udseende. Madrassens fibre, træfinérer og fjedre er alle helstøbt ud fra tanken om at skabe en ultimativ boxmadras, der sørger for, at du kan få en optimal nattesøvn.

Boxmadrassen er udstyret med to lag fjedre, hvor det nederste lag er de robuste og slidstærke Bonell-fjedre, der er med til at sikre sengens stabilitet. Det øverste lag består af pocketfjedre, som har hele fem zoner, der bidrager til at give en maksimal støtte til områder, hvor man kan synke ned i madrassen. Hermed trykaflaster de særligt din nakke, skuldre og din lænd, så du kan få den mest optimale komfort.

Norland Luksus boxmadrassen fås i medium eller fast hårdhed. Over lagene af Bonell-fjedre og pocketfjedre har madrassen desuden en Cooltex-polstring og en otte centimeter træramme, som kommer med 25 års brudgaranti, hvilket ligeledes gælder for fjedrene i hele madrassen.

Udover selve boxmadrassen følger der desuden en lækker topmadras med til sengen. Topmadrassen, som er vaskbar, kan fås i enten Celcius eller Latex skum, der begge kommer i 60 mm. Celcius topmadrassen består af en utrolig komfortabel memory skum, der former sig efter din kropsvarme, så du kan synke ned i madrassen, hvor du har den største varme. Hermed aflastes de mest almindelige trykpunkter som for eksempel lænden og nakken på den bedst mulige måde ved hjælp af denne topmadras. Latex topmadrassen byder på den anden side på en dejlig, elastisk skum, com vil støtte kroppen, uanset hvordan du ligger på madrassen. Latex topmadrassen skubber desuden din krop tilbage, så trykpunkterne holdes i den ønskede liggeposition. Derudover er den yderst god til at ventilere varmen væk fra din krop, og det indbyggede anti-skrid gør, at du ikke skal bekymre dig om, at topmadrassen glider fra den nederste madras i løbet af natten.

Norland Luksus boxmadrassen byder hermed på en masse gode egenskaber, så du både kan få en god nattesøvn og samtidig glæde dig over synet af den flotte seng. Prisen er desuden ganske fornuftig i forhold til den skønne komfort, som du kan opnå med boxmadrassen.

Pris: 21.995,00 kr

Læs mere om Norand Luksus Box her

Tempur Promise Box


Det verdenskendte sengebrand Tempur har eksisteret siden 1992 og er kendt for sit trykabsorberende materiale, der først blev udviklet af NASA. Materialet, Tempur, som anvendes i Tempurs madrasser, fordeler ligeligt vægt og tryk, så du kan opnå en vægtløs fornemmelse under søvnen. Det særlige materiale er kendetegnet for sengemærket, som har vakt stor glæde for ufatteligt mange mennesker, idet folk i mere end 90 lande verden over udskifter deres madras med en Tempur-madras for at opnå en fantastisk støtte og komfort, som det særlige materiale giver.

Derfor findes det lækre Tempur materiale selvfølgelig også i boxmadrassen, Tempur Promise Box, som byder på et yderst flot design, og som ikke mindst vinder testen ”bedst i test” pris. Denne boxmadras byder på en fuldstændig suveræn liggekomfort samt en virkelig høj kvalitet, som du vil få glæde af i mange år fremover.

Tempur Promise Box’ design mangler heller ikke noget. Sengen har et enkelt udtryk med en flot møbelpolstring og flotte detaljer. Sengebunden er desuden fremstillet af fleksible lameller for en ekstra affjedring og optimal komfort. Rammen er af solidt kernetræ, hvilket skaber et roligt udtryk i soveværelset.

Topmadrassen i denne model er syv centimeter og kan fås i de følgende tre følelser: Cloud, Sensation og Original. Derudover er det vaskbart, så du ikke skal bekymre dig om pletterne fra morgenmaden i den nye lækre seng. Den store topmadras skaber desuden et let udtryk i forhold til hele sengen, hvor håndværkerne har skåret ind til de allervigtigste behov. Det stilrene design og den fantastiske støtte fås altså, uanset hvilken følelse du vælger.

Ønsker du ikke at have en seng i grå eller sort, men et mere spændende farvevalg, kan du desuden glæde dig til at vælge imellem syv flotte farver, når det gælder denne boxmadras. Hermed kan du vælge netop den farve, der vil passe perfekt ind i soveværelsets rammer.

Har du længe gået og overvejet at investere i en Tempur madras for at afprøve det fantastiske materiale, kan du dermed roligt få øjnene op for Tempur Promise boxmadrassen, der byder på et yderst flot design og et materialevalg, din krop vil glæde sig til at ligge på hver nat. Selvom sengen desuden er den dyreste i testen, får du med garanti masser af værdi for alle pengene.

Pris: 39.995,00 kr

Læs mere om Tempur Promise Box her

Jensen Ambassadør Box


Jensen Møbler er en af Skandinaviens ledende madrasproducenter, som blev etableret helt tilbage i 1947. Brandets allerførste seks madrasser var sammensat af hestehår og bomuldsvat. Selvom madrassernes materialer selvfølgelig har ændret sig siden da, lever brandets filosofi videre om, at man både skal se og kunne føle, at der er tale om en ægte Jensen madras. Der produceres over 150.000 madrasser om året i Svelvik, ved Oslofjordens bred, og brandet har en anerkendt ekspertise indenfor senge.

Ekspertisen ses især også ved boxmadrassen Jensen Ambassadør Box, som blev lanceret tilbage i 1996, og som stadig den dag i dag er et af Jensens mest anerkendte produkter. Boxmadrassen har dog udviklet sig igennem årene og er blevet forfinet med et nyt, lækkert tekstil i flotte nye farver.

Boxmadrassen kommer desuden med Jensens zonesystem, der giver en god støtte til hele kroppen, når du trænger til et hvil eller under din nattesøvn. Den zoneinddelte madras med korsrygstøtte og en blød skulderzone giver ligeledes en jævn og bekvem støtte til kroppen i løbet af natten. Sengens hårdhedsgrad findes endvidere i medium, fast og ekstra fast, og størrelserne kommer i standardstørrelser, men du kan også bestille sengen efter bestemte mål.

Boxmadrassens særlige Jensen Aloy Pocket fjedersystem har en ekstra blød og lang skulderzone, hvilket giver en særdeles stor fleksibilitet og plads til dine skuldre. Derudover har fjedersystemet en indbygget lændestøtte, så du kan opnå optimal komfort. Jensens Pocket on Pocket Technology består ligeledes af nogle helt nye og opgraderede fjedersystemer, der findes i alle sengens lag, og som gør, at kroppen vil synke dybt ned i madrassen for at få den nødvendige komfort og støtte. Pocket-fjedrene i underfjedringen gør desuden, at du får en stabil komfort uden forstyrrende sidebevægelse.

Sengens topmadras, Jensen Softline II, har endvidere en fyldning i Cellex XO, som har en rillet og glat side. Den rillede side opleves som dejlig blød, mens den glatte side er hårdere. Derudover har topmadrassen nogle gode luft- og fugttransporterende egenskaber, og med fyldningen i Lyocell, får du en ”frisk”, tør og hygiejnisk seng.

Hvis du ønsker en seng af en god skandinavisk og anerkendt kvalitet, kan du dermed overveje at investere i Jensen Ambassadør boxmadrassen. Madrassens zonesystem og pocket fjedersystem gør desuden, at du kan få en afslappende og komfortabel søvn hver eneste nat, og sengens forholdsvis billige pris er ligeledes et tegn på, at du får en god værdi for pengene.

Pris: 22.720,00 kr

Læs mere om Jensen Ambassadør Boxmadras her

Svane Silhouette Boxmadras


Svane, som er endnu et skandinavisk og populært sengebrand, leverer senge, der ligeledes har øje for stor komfort. Brandet blev lanceret tilbage i 1937 af Ekornes, og kundernes tillid til brandet er stadig lige så stor, som den var dengang. Dette skyldes de helt specielle og velovervejede materialer, som brandet gør brug af i sine madrasser, og som sikrer dig en optimal søvn i alle årene med en seng fra Svane. Udover de fine og anerkendte materialer, byder mærket ligeledes på et flot design, så du kan glæde dig over synet af Svane sengen, hver gang du træder ind i soveværelset.

Brandets flotte sengedesign og yderst komfortable materialer findes i den grad også hos testens sidste bud på en lækker boxmadras, nemlig Svane Silhouette boxmadrassen. Denne boxmadras giver dig en optimal komfort, hvis du ofte lider af ømme skuldre og en øm nakke efter en hård arbejdsdag. Svanes imponerende zoneinddelte posefjedersystem følger med i denne boxmadras, som sørger for en omsluttende komfort. Systemet lader desuden dine skuldre og din nakke synke dybt ned i sengen, så du hurtigt kan falde til ro og give kroppen en afslappende følelse. Derudover giver fjedersystemet dig en ekstra lændestøtte for den mest optimale komfort.

Har du ikke lyst til at have din seng op ad en væg, har du desuden muligheden for at placere denne seng fra Svane midt i soveværelset takket være den unikke hovedgavl, som kan fastgøres direkte på sengen. Hermed er der frie rammer for en anderledes og mere sjov indretning af soveværelset, end hvis sengen skulle have stået op ad væggen.

Madrassens DuoSystem er endnu en lækker og vigtig detalje for, at du kan få en madras, der passer perfekt til din krop. Madrassen har nemlig to blødhedsgrader, som dermed giver muligheden for at ændre blødheden efter købet af sengen. Ønsker du for eksempel mere støtte efter en hård dag, kan du ligge på den hårde side af madrassen. Trænger du næste dag til at sove på en blød facade, vender du blot madrassen om. Hermed mindskes risikoen ligeledes for et irriterende fejlkøb, og din partner har muligheden for at sove på en anden blødhedsgrad end dig selv.

Lider du tit af en øm nakke eller nogle trætte skuldre, er det dermed en fremragende idé at kigge nærmere på denne boxmadras fra Svane, som byder på optimal komfort, lige når du har brug for det. Sengens enkle og smarte design gør ligeledes, at du let kan få sengen til at passe ind i soveværelsets rammer. Men ønsker du heller ikke at bruge en stor pose penge på din nye boksmadras, er denne madras endvidere testens billigste bud på en yderst behagelig boxmadras.

Pris: 20.598,00 kr

Læs mere om Svane Silhouette Boxmadras her

Boxmadrassen – den nemme og billige løsning

Boxmadrassen er et yderst populært valg, når det kommer til senge, idet den er opbygget af en massiv træramme og dermed ikke behøver mere end et sæt ben, før du har en perfekt seng stående foran dig. Boxmadrassens lette konstruktion sikrer ligeledes, at du nemt kan flytte rundt på sengen, når soveværelset skal rengøres – eller endnu vigtigere, hvis du på et tidspunkt skal flytte ud af din nuværende bolig. Derudover er den største grund til at investere i en boxmadras den fornuftige pris i sammenligning med eksempelvis kontinentalsenge og elevationssenge.

Dette skal du være opmærksom på

Inden du går ud og kigger på diverse billige boxmadrasser, er det dog vigtigt, at du tager hensyn til en række parametre inden købet. I det følgende får du et overblik over, hvilke ting du skal holde øje med, når du undersøger, hvilken boxmadras du skal ud og investere i.

Størrelsen

Noget af det første, du skal overveje, inden købet af den nye boxmadras er madrassens størrelse. Madrasserne fås i bredder fra 80 cm og op til 180 cm, så der er plads til både dig og din partner. Hvis du skal købe en boksmadras til dit barn, er det for eksempel en god idé at vælge en af de smalle typer på enten 80 eller 90 centimeter, mens en enkeltmandsseng tit er på 90, 120 eller 140 centimeter i bredden.
Er du desuden tæt på de to meter i højden, skal du desuden sørge for at få fat i en boxmadras, der er længere end to meter, idet anbefalingen generelt lyder på, at du altid skal vælge en madras, som er minimum 10 centimeter længere end din egen højde. Hvis du ikke vælger den rette størrelse, risikerer du at ødelægge nattesøvnen grundet forkerte sovestillinger. Er du derfor over 190 centimeter høj, skal du investere i en boxmadras på 210 centimeter for at få den mest optimale komfort.

Typen af fjedre

Ønsker du at madrassen tager hensyn til netop din krops behov, skal du desuden sørge for at undersøge boxmadrassernes type af fjedre. Pocketfjedre og multipocketfjedre giver – i sammenligning med bonellfjedre – en mere tilpasset støtte til kroppen. Derudover bør du som udgangspunkt undgå madrasser, der er fremstillet med kun et lag af fjedre. Boxmadrasser vil dog også normalt have to lag, hvor det øverste lag enten består af pocketfjedre eller multipocketfjedre. Antallet af fjedre spiller også ind, da dette har betydning for graden af sengens komfort. Ønsker du en meget fast madras, skal du vælge en boxmadras med et højt antal af fjedre. Vejer du desuden under 95 kilo er det en god idé at anskaffe dig en boxmadras med pocketfjedre, mens en madras med multipocketfjedre henvender sig til personer på over 95 kilo. Dette skyldes, at boxmadrasser med pocketfjedre har cirka 300 fjedre per kvadratmeter, mens madrasser med multipocketfjedre har mellem 400 og 600 fjedre per kvadratmeter. Den sidstnævnte madrastype støtter hermed mere aktivt op omkring kroppen og tilpasser sig kroppens former, så komforten er i top.

Hårdhedsgraden

Derudover skal du angående valget af madrassens hårdhedsgrad tænke på din kropsvægt. Hvis du gør dette, sikrer du den bedste liggekomfort og undgår dermed trælse gener. Kommer du til at vælge en for blød eller hård madras, kan du nemlig nemt få ondt i ryggen eller lænden, ligesom du også kan risikere at vågne gentagne gange om natten grundet smerter eller sovende lemmer. Hermed skal du under valget af boxmadrassen være ærlig omkring kropsvægten. Vejer du for eksempel mere end 75 kg, er det vigtigt, at du anskaffer dig en madras med en fast hårdhed. Vejer du derimod under 75 kg., skal du kigge nærmere på madrasser med en medium hårdhed.

Typen af polstring

Polstringen har ligeledes noget at sige under valget af boxmadrassen, idet denne giver dig en ekstra støtte igennem natten og angiver, hvordan madrassens pocketfjedre er pakket ind i boxmadrassen. De billigste boxmadrasmodeller består oftest af pur- og koldskum, de lidt dyrere memory skum, mens de dyreste modeller fokuserer på brugen af latex. Problemet med at vælge skumpolstringen er dog, at denne type ikke sørger for at lede varmen væk fra kroppen, hvilket gør, at du vågner op om natten grundet følelsen af en for varm seng. Latex-polstringen sikrer på den anden side, at din krop netop kan ånde og transportere varmen fra kroppen i løbet af natten. Hermed sikrer du, at du får en uforstyrret søvn takket være en behagelig sengetemperatur.

Højden på madrassen og komfortzonerne

Boxmadrassens højde er også vigtig at undersøge, idet jo højere madrassen er, jo flere støttende lag af fjedre og polstring vil den have. Hermed er det naturligvis svært at få den samme mængde af støtte og komfort ind i en boxmadras på blot 30 centimeter i højden end i en madras, der er 50 centimeter.

Antallet af komfortzoner i madrassen spiller også ind, når det drejer sig om madrassens komfortniveau. Komfortzonerne er nogle særlige områder i madrassen, som er tilpasset til at give specielle punkter såsom skuldre, lænd og ben ekstra støtte – og hermed en mere overordnet, tilpasset komfort til hele kroppen. En god boxmadras er ofte udstyret med fem eller hele syv komfortzoner, der sikrer en optimal støtte for både hovedet, ryggen, bagdelen og fødderne, så du kan få en uforstyrret og behagelig nattesøvn.

Tilbehør – valget af topmadras

Udover selve boxmadrassen er det desuden en fremragende idé at anskaffe dig en topmadras som tilbehør, idet du dermed kan forlænge boxmadrassens levetid samt justere liggekomforten – både i forhold til fastheden og sengens temperatur. Du kan overordnet vælge imellem tre forskellige typer af topmadrasser: pur- eller koldskum, memory skum eller latex topmadrasser.

Ligesom ved boxmadrassernes polstring anbefales det ikke at vælge en topmadras fremstillet af pur- eller koldskum. Disse giver nemlig ikke kroppen den nødvendige støtte og leder heller ikke varmen væk fra kroppen. Den lidt dyrere topmadras af materialet memory skum kan derimod være en bedre løsning, idet denne tilpasser sig kroppens former samt giver en god støtte omkring lænden og skuldrene. Dog kan du med memory skum topmadrassen opleve de samme irriterende varmeproblemer. Så hvis du ofte har hedeture eller andre problemer med varmen i sengen om natten, er det memory skum madrassen ikke det mest optimale valg. Dette leder os hen til det dyreste, men samtidig også det bedste valg af topmadras – latex topmadrassen. Denne form for topmadras tillader både kroppen at ånde ordentligt om natten, idet det er et naturprodukt, og idet det tilpasser sig ligeledes til kroppens former på den samme måde som memory skummet.

LÆS OGSÅ: Vores store test af Elevationssenge